Kuyu Açtırmanın Avantajları Neler?

Kuyu Açtırmanın Avantajları Neler?


İçindekiler

Kuyu Açtırmanın Avantajları Neler?

Kuyu açılışı yapıldığı zaman aslında pek çok avantajın olduğu gözlemlenir. Özellikle son dönemlerde su kaynaklarının kısıtlanması üzerine dünya çapında sorunlar yaşanmaktadır. Aynı zamanda suya gelen faturaların da artması su kuyularını açmaya teşvik eder.

Kuyu Açtırmanın Avantajları

Sondaj yapımı ile kuyu açtırdıktan sonra ortaya çıkarılan su pek çok alanda kullanılabilir. Bahçe ve tarım sulamada, suyun içeriğine göre içmek için kullanma gibi pek çok alanda avantaj sağlamaktadır. Dünyada içme suyu azaldığı için özellikle bahçe ve tarım sulamada şebeke sularının kullanılmaması gerekir. Şebeke suları temizleme işleminden geçtikten sonra içilir hale getirilebilir. Fakat her yeraltı suyu içilebilir hale getirilemez. Bu nedenle içme suyunu boşa harcamamak adına bu kuyu suyundan faydalanmak önemlidir. Kuyu suyundan yararlanarak sulama yapmanın bir diğer avantajı da herhangi bir fatura ödemeden dilediği kadar suyun kullanılmasıdır. Fakat 10 metreden daha derin olan sularda kuyu suyu ruhsatı çıkarılmalıdır. Aksi takdirde yüksek meblağlar ödenir.

Kuyu Açtırmanın Avantajları Neler?
Kuyu Açtırmanın Avantajları Neler?

Kuyu açtırmanın avantajları için diğer bir özellik; bazı yer altı suları normal içme sularından daha sağlıklı mineralleri içerebilmektedir. Bu nedenle temizleme aşamasından geçirilerek içme suyu olarak da kullanılabilir. Kuyudan çıkan su içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Hem sağlık için hem de bütçe için oldukça avantajlıdır. Kuyu suyunu sürekli içmek için düzenli olarak bakım ve temizliğinin de yapılması gerekir. Böylece daha verimli ve sağlıklı bir şekilde sudan yararlanılabilir. Bakımı düzenli yapılmadığı zaman su içerisinde bakteri oluşabilir. Bunu anlamak için de suyun ölçümlerinin yapılması gerekir. Ölçüm sonucuna göre suyun içilip içilmeyeceği de anlaşılır.

Su Kuyusu Açılımı
Su Kuyusu Açılımı

Su Kuyusu Açılımı

Kuyu açtırmak için sondaj yönteminden yararlanılır. Bu yöntemle zeminde bir delik açılır ve yeraltındaki su kullanılabilir hale getirilir. Su kuyusunu açabilmek için ilk olarak o yerin altında su olup olmadığı tespit edilmektedir. Suyun çıkabileceği yerlerde bu yöntem kullanılarak su açmaktan faydalanılır. Her türlü zemin üzerinde su sondajı yöntemiyle kuyu açılabilmektedir. Yumuşak, sert ve sulu zeminlere özel olarak farklı sondaj teknikleri bulunur. Bu sebeple ilk olarak zeminin iyi incelenmesi önemlidir. Aksi takdirde hem zemine zarar verilir hem de ekipmana zarar verilir.

Sivas Su Sondaj - Sivas Zemin Etüt