İçindekiler
Kuyu Temizliği Nasıl Yapılır?
Kuyu temizliği ve bakımının düzenli bir şekilde yapılması önerilmektedir. Bu sayede kuyudan çıkarılan suyun kalitesi daha iyi olur. Aynı zamanda kuyunun daha uzun süreli kullanımı için de önemlidir. Sondaj işlemlerinde bakımı yapılsa da zamanla kuyu zamanla aşınacaktır. Bu sebeple düzenli bakıma özen göstermek gerekir.
Kuyu Temizliği Nasıl Yapılır?
Kuyu temizliği nasıl yapılır sorusunu merak eden kişiler bu konu için güvenilir bir firmadan yardım almalıdır. Kuyu sahiplerinin kendilerince yaptıkları bakım çok verimli olmayacağı gibi tehlikeli de olabilir. Firmalar kuyu içerisinde zamanla birikmiş olan çamur, toz ve bakteri gibi etmenleri tamamen temizleyerek hijyenik bir ortam sağlar. Kuyuyu daha uzun süre kullanmak isteyenler temizliğini ve bakımını düzenli bir şekilde yapmalıdır.
Kuyu temizliği nasıl yapılır konusunda bilmeniz gerekir ki; kuyu temizliği sırasında kuyuya temizleme ekipmanları, boruları indirilir. Bu borular yüksek basınç uygulayarak dipte biriken kirli suyu tahliye eder. Hijyenin daha fazla olması için genelde temizleme işlemi 3- 5 saat arasında gerçekleştirilir. Kuyunun içi tamamen temizlendikten sonra su çıkarmak için kullanılan ekipmanlar ve pompalar da temizlenir. Daha sonra kuyunun içerisine tekrar yerleştirilir. Böylece kuyunun temizlenmesi ve bakımı da tamamlanmış olur. Eskisinden daha verimli bir şekilde kullanılmaya devam edebilir.
Kuyu Bakımı Nasıl Yapılır?
Kuyu bakımı için de alanında en tecrübeli sondaj firmaları ile irtibata geçilmelidir. Özellikle derin kuyuların bakımı için profesyonel firmalarla çalışmak önemlidir. Kuyu bakımı yapılırken kuyu içerisindeki pompa sistemi sökülür. Daha sonra kuyu yüksek hava basıncıyla temizlenir. Partiküllü ve kirli olan suyun tahliyesi yapılmaktadır. Kuyunun içerisindeki kum gibi maddelerden tamamen arındırılır. Temiz suya erişildiği zaman bakım işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştiği anlaşılır.
Kuyu bakım işlemi kuyunun derinliğine göre değişiklik gösterse de genelde 5 saat sürer. Temiz su geldiği zaman bakım için kullanılan ekipmanlar geri çekilir. Suyu çekmek için kullanılan pompa sisteminin bakımı ve teknik kontrolü yapılır. Ortaya çıkabilecek sorunlar en baştan tamir edilir. Daha sonra yeniden yerine yerleştirilir. Pompa sisteminin bakımının yapılması suyun sağlıklı olması için ve verimli olması için önemlidir. Aynı zamanda kuyu ömrü için de gerekli olan bir işlemdir.